Лидл повлекува производ: „Тоа претставува ризик по здравјето“

Хрватската агенција за земјоделство и храна во саботата објави дека државниот инспекторат го повлекол производот „Адвент календар 75гр“.

Причината за отповикувањето е затоа што производителот не го навел алергенот од кикиритки на декларацијата.

Производителот на „Advent Calendar 75g“ кој има артикли со броеви 5512509 и 5512510 е KDC Pomorzanka од Полска.

Со оглед на тоа што на производот не е означен алергенот од кикиритки, производот може да претставува ризик по здравјето на потрошувачите, а луѓето кои не се алергични и понатаму можат да го користат без ограничувања, се објаснува.

А Лидл на својата веб-страница ги извести потрошувачите дека споменатиот производ се повлекува од употреба бидејќи производителот не го навел алергенот од кикиритки на декларацијата и додава дека ќе ги врати парите на клиентите и без да ја покаже сметката.

Можеби ќе ве интересира...

Голема инвестиција во туризмот во Србија: Државата ќе дели по 25.000 евра за куќи во етно стил, но има еден услов

BiznisPRO

Во Црна Гора планираат да ја вратат работната недела во текот на сезоната

BiznisPRO

Никој не знае кој е: „Работник“ на платен список 10 години, а не дошол на работа

BiznisPRO