Нов значителен пад на нафтата на светските берзи

Нафтата и натаму паѓа на светските берзи.

Типот Брент по кој Македонија ги конфигурира цените на горивата во Македонија падна на 109,2 долари, што е за 6-7 долари помалку од вчера.

Нафтата WTI Crude пак се продава по цена од 105,8 долари по барел.

Со оглед дека цената на нафтата овие два дена паѓа и доколку овој тренд продолжи, од следните денови јасно е дека ќе има значително намалување на цената на горивата и во Македонија

Можеби ќе ве интересира...

Вредноста на доларот расте втора недела по ред, на еврото падна

Бизнис про

Германија во очајна потрага: 43,1 отсто од компаниите викаат за работници

Бизнис про

Хеленик Петролеум ја заврши 2021 година со подобрени оперативни резултати и успешна имплементација на новата стратегија „Визија 2025“

Бизнис про