Паѓа вредноста на доларот

Вредноста на доларот се намалува. Цената на еврото изнесува 1,1350 долари, а вчера во овој момент беше 1,1320 долари.

Курсот на доларот во однос на јапонската валута се зголеми од вчерашните 115,40 на 115,65 јени.

Геополитичките случувања имаат влијание на курсот на девизите, но и на цената на нафтата. Светот сега е засегнат од кризата во Украина, земја која може да се соочи со руска инвазија.

Можеби ќе ве интересира...

Акциите на Apple паднаа откако Barclays ги намали изгледите на компанијата

BiznisPRO

Покрената тужба против најголемиот производител на минерална вода

BiznisPRO

Зошто ни е потребен одмор за време на работа: Постои точно време од денот кога правиме најмногу грешки на работа

BiznisPRO