Расте невработеноста во Италија

Како што е наведено на веб-страницата на оваа организација, во јули 2023 година се намалил бројот на вработени, а во исто време се зголемил бројот на невработени и економски неактивни лица.

Во јули, бројот на невработени се зголемил за 37.000 месечно на 1,93 милиони луѓе без работа.

Процентот на невработени млади на возраст меѓу 15 и 24 години благо се намали на 22,1 отсто во јули од 22,3 отсто во јуни.

Бројот на вработени е намален за 73.000 на 23,513 милиони, а стапката на вработеност е намалена за 0,2 отсто на 61,3 отсто.

Можеби ќе ве интересира...

Германскиот производител на автомобили плаќа бонуси до 7.900 евра

Бизнис про

Катар до ЕУ – Не сме во можност во моментов да ве снабдуваме со гас: 80 отсто е за азиските клиенти, нема доволно за Европа

Бизнис про

САД купуваат 60 милиони барели нафта за резерви за прв пат по 20 години

Бизнис про