Решена е вечната дилема: Дали бојлерот треба да биде нонстоп вклучен? Еве што правите погрешно

Вечната дилема на секое семејство е – дали да го исклучувате или да го оставите бојлерот постојано да работи, на кој начин ќе потроши помалку струја?

Иако повеќето сметаат дека подобро е бојлерот да се остава да работи постојано, бидејќи при секое вклучување троши струја за повторно загревање, одговорот е целосно поинаков.

Стручњаците препорачуваат зависно од тоа на што ја трошите топлата вода и колку често, бојлерот сепак да се гаси на скапа струја.

На пример, едно четиричлено семејство најдобро е бојлерот да го вклучува ноќе кога струјата е евтина и да го гаси наутро кога престанува тој режим.

Погрешно е уверувањето дека бојлерот треба да биде постојано вклучен.

Можеби ќе ве интересира...

САД купуваат 60 милиони барели нафта за резерви за прв пат по 20 години

BiznisPRO

Луѓето сакаат нов работен систем: Повеќе од 80 проценти од вработените сакаат четиридневна работна недела

BiznisPRO

Невработеноста во еврозоната повторно е на историски најниско ниво од 6,4 отсто

BiznisPRO