РКЕ со одлука: Корекција на цени на одредени горива

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-ЕV) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), не се менуваат, односно остануваат на исто ниво како што биле утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 19.02.2024 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 83,00 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 85,50 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д Е V) изнесува 80,50 ден/лит, додека малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) изнесува 77,50 ден/лит.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС, се зголемува за 1,020 ден/кг, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 19.02.2024 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 42,901 ден/кг.

Можеби ќе ве интересира...

Данска е земја со најголем данок на доход: Објавени податоци во која група се наоѓа Македонија

BiznisPRO

Нов голем раст на просечната плата

BiznisPRO

Од капацитетите на ЕСМ целосно задоволени потребите за струја на домаќинствата и малите потрошувачи

BiznisPRO