Сакате да купите стан сега? Почекајте! Следува пад на цените!

Денес, Директорот на друштвото за изградба и управување на станови и деловен простор, Зоран Ѓоргиев, соопшти дека цените на становите ќе се намалат во наредниот период.

Според неговите зборови, поради намалувањето на градежните материјали, цените на становите ќе имаат пад.

Изминатата година становите во Скопје и Охрид имаа нереален скок на вредноста, па така сега стан во Скопје чини од 1300 евра/квадрат па нагоре, што доведе до драстичен пад на побарувачката на станови.

Можеби ќе ве интересира...

Забранет извозот на огревно дрво, пелети и пченица и брашно, укината царината за увоз на масло за јадење до крајот на годината

BiznisPRO

Државните електрани произведоа 11.111 MWh во текот на вчерашниот ден, а набавени се 2.400 MWh

BiznisPRO

Ново големо поскапување на дизелот, ова се новите цени на горивата

BiznisPRO