Скокна бројот на странски туристи во Македонија

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во јануари 2024 година изнесува 47 761, од кои 40.4 % се домашни туристи, а 59.6 % се странски туристи. Бројот на ноќевањата во јануари 2024 година изнесува 102 079, од кои 48.4 % се од домашните туристи, a 51.6 % од странските туристи.

Вкупниот број на туристи во јануари 2024 година, во однос на јануари 2023 година, е зголемен за 10.1 %, a бројот на ноќевањата е зголемен за 15.2 %.
Бројот на домашните туристи во јануари 2024 година, во однос на јануари 2023 година, е зголемен за 3.0 %, а бројот на странските туристи е зголемен за 15.5 %.

Бројот на ноќевањата на домашните туристи во јануари 2024 година, во однос на јануари 2023 година, е зголемен з 11.5 %, а бројот на ноќевањата на странските туристи е зголемен за 18.8 %.

Можеби ќе ве интересира...

Нова цена на горивата

BiznisPRO

Најуспешната конференција “Чувари на мудроста” за професионален развој и мотивација на малдите луѓе годинава во ново, освежено издание

BiznisPRO

Ги надмина очекувањата на Волстрит: „Џенерал моторс“ во четвртиот квартал од 2023 година приход од 42,98 милијарди долари

BiznisPRO