Следува исплатата на мајските пензии

Согласно законот пензиите се исплаќаат редовно на првиот работен ден следниот месец.

Пензиите се очекува да бидат исплатени во редовниот рок, односно првиот работен ден во јуни, а тоа е 3.06.2024.

Некои од македонските банки исплатата на пензиите ја вршат и предвреме.

Можеби ќе ве интересира...

Се огласија од КАМ маркети: Еве зошто од утрово вратите им се затворени

BiznisPRO

Пораснал бројот на работниците во индустријата во декември 2023 година

BiznisPRO

Светска банка: Економиите во развој мора да растат многу побрзо за да ги платат долговите

BiznisPRO