Цените на нафтата во пад

Цените на нафтата на светскиот пазар денеска паѓаат поради загриженоста од растот на залихите на бензин во Америка и слабите индустриски податоци на глобално ниво.

Во Лондон цената на суровата нафта „брент“ од Северното Море е пониска за 56 центи или 0,7 отсто и сега изнесува 83,48 долари за барел.

Во Њујорк цената на лесната сурова нафта падна за 45 центи, или 0,6 отсто, на 79,20 долари за барел.

Залихите на бензин во Америка се зголемија за 1,5 милиони долари. Аналитичарите предвидуваа пад од 888.000 барели.

Можеби ќе ве интересира...

Пензиите повеќе нема да се исплаќаат предвремено – Од сега ќе бидат достапни на први во месецот

BiznisPRO

Едногласна порака од конференцијата за здравство на АмЧам: “Квалитетното здравство е инвестиција во човечкиот капитал”

BiznisPRO

Прогнози на САД: Седум намирници чии цени најмногу ќе пораснат до крајот на годината

BiznisPRO