Валутата која профитираше од напливот на Биткоин! Dogecoin на највисоко ниво во последните две години

Dogecoin се зголеми за повеќе од 25 проценти во однос на американскиот долар. Го скрши нивото на отпор од 0,120 долари и може да продолжи да расте кон нивото од 0,132 долари.

DOGE е најголемиот добитник на најдобрите 20 дигитални монети и токени. Подемот на Bitcoin го влече и остатокот од пазарот заедно со него.

Порасна за околу 14 проценти за само еден ден, што го прави најголемиот добитник во последните 24 часа од најголемото дигитално средство. Цената речиси достигна 0,12 долари во средата, што е највисока од ноември 2022 година.

DOGE започна силен митинг откако го скрши отпорот од 0,0850 долари во однос на американскиот долар. Цената се тргува над нивото од 0,120 долари и просечниот подвижен просек од 100 (4 часа).

Имаше прекин над клучниот триаголник на контракција со отпор од 0,0845 $ на 4-часовниот графикон на DOGE/USD (извор на податоци од Кракен). Цената би можела да го продолжи својот собир над нивоата на отпор од 0,1280 долари и 0,130 долари.

Во изминатите неколку сесии, цената на dogecoin почна силно да расте од зоната за поддршка од 0,080 долари.

DOGE е десетта по големина криптовалута, со пазарна капитализација од 15,7 милијарди долари.

Можеби ќе ве интересира...

Грција го продава аеродромот?

BiznisPRO

Еврото се задржа до прагот од 1,13 долари

BiznisPRO

Кинезите тврдат: Имаме неуништливи батерии

BiznisPRO