Во изминатото деноноќие произведени се 12.143 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 11.04.2023 година произведe 12.143 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 8.553 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.590 MWh.

Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 3.360 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 11.04.2023 година.

Можеби ќе ве интересира...

Падна одлука – Предвремена исплата на пензиите, еве кога парите ќе легнат на сметките на македонските пензионери

BiznisPRO

Во октомври издадени дозволи за изградба на над 2.000 нови станови

BiznisPRO

Во изминатото деноноќие произведени се 13.114 MWh електрична енергија

BiznisPRO