Еве ја најплатената професија во Австрија

Австриската агенција за вработување Stepstone објави податоци за платите во оваа земја.

Според нивните сознанија, најмногу пари се заработуваат во Виена. Зад нив се регионите Форарлберг и Салцбург.

Разликата меѓу просечната плата на мажите и жените е околу шест илјади евра, а просечната плата на сите граѓани на Австрија е 50.633 евра годишно (101.266 км).

Најплатена гранка е фармацевтската, каде просечната плата достигнува 66.547 евра годишно , а потоа следат нафтената индустрија и банките.

Најслабо платени индустрии се туризмот и маркетингот, каде работниците заработуваат околу 40 илјади евра годишно , пишува Кронен Цајтунг.

Можеби ќе ве интересира...

Рубљата се врати на нивото кое го имаше во февруари

BiznisPRO

Американската агенција го намали кредитниот рејтинг на Русија, и сега е чекор поблиску до банкрот

BiznisPRO

Нова цена на горивата во Македонија вечерва, повторно голем раст на нафтата на светските берзи

BiznisPRO