Следуваат многу неработни денови – Еве кога да си испланирате одмор

Следниот неработен ден е утрешниот поради изборите, но потоа следуваат и празничните неработни денови и тоа 24 мај (петок) Денот на Свети Кирил и Методиј.

Потоа како неработен ден е Илинден„Св. 02 август (петок),Ден на Републиката, 8 септември (недела), Ден на независноста, односно 09 септември (понеделник) е неработен ден, 11 октомври (петок), Ден на народното востание, 23 октомври (среда), Ден на македонската револуционерна борба; 8 декември (недела), “Св. Климент Охридски”, односно 09 декември (понеделник) е неработен ден.

За граѓаните од православна вероисповед
21 јуни (петок), Духовден, петок пред Духовден; 28 август (среда), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица).

За граѓаните од католичка вероисповед 01 ноември (петок), Празникот на сите светци; 25 декември (среда), првиот ден на Божик.

За граѓаните од муслиманска вероисповед: 16 јуни (недела), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам

За граѓаните припадници на албанската заедница во РСМ: 22 ноември (петок), Ден на албанската азбука

За граѓаните припадници на влашката заедница во РСМ: • 23 мај (четврток), Национален ден на Власите
За граѓаните припадници на еврејската заедница во РСМ: 12 октомври (сабота), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур
За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РСМ: 28 септември (сабота), Меѓународен ден на Бошњаците
За граѓаните припадници на турската заедница во РСМ:21 декември (сабота), Ден на настава на турски јазик

Можеби ќе ве интересира...

Проверете ги сметките: УЈП ја почна исплатата на МОЈ ДДВ

BiznisPRO

Минималната пензија за 1,5 година покачена за 4.000 денари

BiznisPRO

Жито пром – Гевгелија се претстави на саемот СИАЛ во Париз

BiznisPRO