+МакедонијаТОП ВЕСТИ

Во јануари: Годишен раст од 4,5% на вкупните депозити и од 8,5% на вкупната кредитна поддршка

BiznisPRO
Анализирано на годишна основа, вкупните депозити бележат раст од 4,5%, кој во поголем дел се должи на повисоките депозити на секторот домаќинства. На годишна основа,...
ВО ФОКУСОТЕнергетикаМакедонија

Во изминатото деноноќие произведени се 17.091 MWh електрична енергија

BiznisPRO
АД ЕСМ на 20.02.2023 година произведе 17.091 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за...