РАСТЕ ЦЕНАТА НА БАРЕЛОТ: Залихите на сурова нафта во Америка растат

Цените на нафтата на светскиот пазар денеска се во пораст по големото намалување на залихите на сурова нафта во Америка.

Во Лондон цената на суровата нафта „брент“ од Северното Море е повисока за 55 центи или 0,64 отсто и сега изнесува 86,04 долари за барел, додека во Њујорк цената на лесната сурова нафта е зголемена за 59 центи или 0,73 отсто и изнесува 81 ,75. долари за барел.

Залихите на сурова нафта во Америка се зголемија повеќе од очекуваното на 11,5 милиони барели.

Можеби ќе ве интересира...

Пад на животниот стандард во Германија: Рецесијата оди рака под рака со подемот на екстремната десница

BiznisPRO

НБРМ: Монетарната политика ќе придонесе за забавување на инфлацијата и задржување на стабилноста на курсот

BiznisPRO

Државата воведува ограничување на попустите, трговците протестираат: „Цунами на нетрошење“

BiznisPRO