Се гради со полна пареа во Америка

Во Соединетите Американски Држави во октомври започна изградбата на 1,372 милиони станбени згради, објави американското биро за попис.

Како што е наведено на веб-страницата на организацијата, во однос на минатиот месец, оваа бројка е зголемена за 1,6 отсто, но во исто време е за 4,2 отсто помала од октомври 2022 година.

Пазарите прогнозираат дека изградбата на 1,350 милиони станбени згради ќе започне во октомври.

Во октомври во исто време започна изградбата на 968.000 станбени објекти за семејства, што е за 0,5 отсто повеќе во однос на септември.

Во САД минатиот месец се издадени 1,487 милиони одобренија за градба за изградба на станбени згради, што е за 1,1 отсто повеќе во однос на септември, но за 4,4 отсто помалку од октомври минатата година.

Извештајот за ноември ќе биде објавен на 19 декември.

Можеби ќе ве интересира...

Банката на Русија интервенираше – основната каматна стапка сега е 15 отсто

BiznisPRO

НИКАКО НЕМОЈТЕ ДА ГИ ИГНОРИРАТЕ: Овие знаци сугерираат дека вашиот телефон може да е заразен со малициозен софтвер

BiznisPRO

Нова цена на горивата во Македонија вечерва, повторно голем раст на нафтата на светските берзи

BiznisPRO