Архива

Убава вест: Владата најави предвремена исплата на декемвриските пензии – ова се датумите кога ќе легнат парите на сметките

На седницата, на предлог на Министерството за труд и социјална политика е усовена Информацијата за
Прочитај повеќе

Објавен повик за субвенции на нови авиолинии

Министерството за транспорт и врски го објави јавниот повик за финансиска поддршка за нови авиолинии
Прочитај повеќе

Изминатото деноноќие произведени 16.178 MWh и целосно задоволени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

АД ЕСМ на 19.12.2022година произведе 16.178 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите
Прочитај повеќе

Склучен Меморандум за соработка помеѓу Народната банка и Сојузот на математичари на Македонија

Народната банка на Република Северна Македонија и Сојузот на математичари на Македонија склучија Меморандум за
Прочитај повеќе