Се повлекува уште еден производ: откриена салмонела

Поради утврдените бактерии од родот Salmonella spp, Државниот инспекторат на Србија го повлече од промет Постојаниот колбас – Куленова сека произведен од Жумберачки синови д.о.о. од српскиот пазар.

Станува збор за производот Траен колбас – Куленова сека, ЛОТ 26092023СЕКА, произведен на 26.09.2023 година. со назнака за употреба до 26.03.2024 година, се наведува во соопштението.

Известувањето се однесува исклучиво на производот наведен погоре.

Производот не е во согласност со европската регулатива за микробиолошки критериуми за храна, пишуваат српските медиуми.

Можеби ќе ве интересира...

Албанската влада одлучи: Ќе ја легализираме марихуаната за медицински цели

BiznisPRO

Ценовен шок во Србија: Струјата поскапува за 8 отсто, гасот за 11%

BiznisPRO

Четири ЦЕФТА договори чекаат да бидат усвоени

BiznisPRO