Вол Стрит Журнал: Виса и Матеркард ги зголемуваат надоместоците за плаќање со картица

Компаниите за картички Виса и Мастеркард планираат да ги зголемат надоместоците што трговците ги плаќаат за да прифатат платежни трансакции, објави денеска Вол Стрит Журнал. Многу од зголемувањата се однесуваат на онлајн купувањето. Таксите треба да се зголемат во октомври и април, пишува ВСЖ, повикувајќи се на информирани извори и документи што ги видел. Многу од зголемувањата се однесуваат на онлајн купувањето, забележува американскиот деловен весник.

Виса и Мастеркард не одговорија веднаш на барањето на медиумите за коментар за извештајот. Трговците плаќаат провизија на банките што издаваат картички за секоја трансакција, а нејзиното зголемување обично се пренесува на клиентите, предупредија тогаш.

Можеби ќе ве интересира...

Владата го усвои Предлог ребалансот – повеќе пари за зголемени плати, пензии, социјална помош, набавка на лекови, поддршка на компании

BiznisPRO

МЕТОД стар 100 ГОДИНИ – Јапонците знаат како да штедат, а ние можеме да научиме од нив како да управуваме со парите од месец во месец

BiznisPRO

Американскиот гигант купува ривал за 53 милијарди долари

BiznisPRO