Девизните резерви на крајот на октомври 3,92 милијарди евра

Девизните резерви на крајот на октомври годинава изнесувале 3.920,6 милиони евра и во однос на претходниот месец бележат зголемување за 18,9 милиони евра, соопшти Народна банка.

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (58,2%), по што следуваат валутите и депозитите (31%) и монетарното злато (10,6%).

Можеби ќе ве интересира...

Започна номинирањето за Жена на годината 2022

BiznisPRO

Ново големо поскапување на бензинот – Ова се новите цени на горивата

BiznisPRO

К-15 стигна речиси 15.000 денари – Дали на вашите сметки беше исплатен?

BiznisPRO